Buiten je comfortzone
ligt jouw groei!


Personal coach
Helen Norp


Laat los wat je niet meer dient, en leer weer te dromen.

Een Creatieve Geest

Hoe we naar de wereld kijken wordt voor een groot deel bepaald door ons denken.

Hoe denken we over onszelf, hoe denken we over anderen en hoe denken we over de wereld?

Denken we in beperkingen of denken we in mogelijkheden?

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Processen van persoonlijke groei en ontwikkeling, gaan met de nodige hobbels.
Je voelt dat je soms uit balans raakt. Je werk, je relaties en je omgeving kunnen dat verder verstoren.
Hoe komt dat?

Jouw kinderdroom

Misschien herinner je je nog een kinderdroom?  Je zag de wereld voor je als een plaats  waarin jij in de toekomst iets kon gaan neerzetten.  Je zag mogelijkheden! Je geest was al aan het creëren wat je voor ogen zag, voordat je in actie kwam.

Daarna ging je naar school waar jouw geest werd beïnvloed met veel gedachten die niet van jezelf waren, maar van anderen. Iedereen had een eigen mening over jouw en je toekomst.

Ook je ouders, opvoeders en mensen om je heen hadden hun eigen gedachten over jou en je dromen.  Of ze legden jou hun eigen droom op, en bepaalden daarmee jouw toekomst.

Is jouw beeld van de wereld wel realistisch?

Al voor we naar school gingen werd onze geest beïnvloed door onze gedachten. Onze ouders konden ons kritisch bevragen maar ook overladen met complimenten.

Positieve feedback op wat je doet draagt bij aan een positief beeld over jezelf. Een positief beeld over jezelf draagt bij aan meer zelfvertrouwen en dus ook aan de realisatie van jouw toekomst…

Negatieve aandacht en kritiek dragen bij aan twijfels en een laag zelfbeeld. Dreamstealers, mensen die jouw je droom willen afnemen, hebben dan gemakkelijk vat op je.

Om stevig in je leven te staan en de juiste keuzes te maken, is het van belang dat er een gezonde balans is tussen wat je denkt en wat je doet en nadenkt over de aandacht die jij aan je gedachten wilt geven. En deze gedachten kun je ondersteunen met beelden.

Veel overtuigingen die je meegekregen hebt in je leven, zijn valse overtuigingen, die je verder van je dromen vandaan halen.

Herken je voorbeelden van 'valse' overtuigingen?

‘Dat gaat jou nooit lukken, dat is veel te hoog gegrepen’
‘Jij bent dat niet waard’
‘Doe jij maar gewoon, wat je altijd al hebt gedaan’
Dit soort opmerkingen ondermijnen de creativiteit van je geest.

Activeer je dromen!

Bij Vital Works mag je weer teruggaan naar die kinderdroom. Of naar nieuwe dromen die je op dit moment hebt.

We onderzoeken jouw eigen verlangen, want je bent niet op deze wereld gezet om een ondergeschikte rol te spelen in de droom van iemand anders.

Als personal coach ga ik samen met jou kijken naar hoe je jij je dromen weer kunt wakker schudden, en af kunt rekenen met oude valse overtuigingen.

Door je geest te voeden met positieve gedachten draag je bij aan meer vitaliteit in je eigen leven maar ook in dat van anderen.

Positieve gedachten

“Ik ben het waard om succesvol te zijn.”
“Ik zet mijn creativiteit in om in mogelijkheden te denken”
“Wat nou, als alles gewoon lukt?!”
“Ik ga werk doen waar ik gelukkig van word”.

Ook als imaginatiecoach mag ik je helpen met beelden. Dat kunnen bestaande beelden zijn van buitenaf, maar ook de beelden die je jezelf voor de geest haalt.

Bed-&-Breakfast-Drenthe-De-Veenstraal-Gieterveen- Vital Works -Coaching

Hoe gaan we te werk?

Bed-&-Breakfast-Drenthe-De-Veenstraal-Gieterveen- Vital Works -Coaching

Een eerste gesprek, en verder

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Daarna kijken we verder.

Er zijn verschillende routes mogelijk om je vitaler te voelen en meer in balans te komen. Dat kan via één van de andere diensten van Vital Works (energie, geld, ontspanning, lichaam)  of via een individueel  begeleidings/coachingstraject bij mij.

Streven naar zelfverwerking

Psychosynthese als werkvorm is aan het begin van deze eeuw ontwikkeld. Ze streeft naar zelfverwerkelijking; het realiseren van doelen vanuit onze kwaliteiten, het ontdekken van onze ware aard en weg én het harmoniseren van onszelf in relatie met de wereld om ons heen.

Een psychosynthesebegeleider, is iemand die je helpt de weg te vinden. Dat kan begeleidend zijn, maar ook therapeutisch, helend, verzorgend of adviserend.

Neem de regie en luister naar je HART

Mensen die te maken hebben met chronische aandoeningen kunnen door mij geholpen worden met imaginatietechnieken. Zie daarvoor mijn persoonlijke website: www.helennorp.nl
De kosten zijn afhankelijk van je eigen keuzes die je in jouw traject maakt.

Belangrijk is dat jij zelf de regie neemt over je eigen leven, en naar je HART gaat luisteren. “Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe meer je in je kracht staat”

En… hoe meer je in de kracht staat, hoe beter je jezelf in het leven kunt manifesteren en jouw dromen waar kunt maken.

Relaxatie & Imaginatie

Relaxatie: Ontspanning voor lichaam en geest

Ontspanning van ons lichaam is belangrijk. In ontspannen toestand kan ons lichaam beter functioneren. We laten makkelijker afvalstoffen door het lichaam afvoeren en ervaren minder stress.

In vier consulten leer ik je onder andere:

  • Een goede ademhaling, o.a. buikademhaling
  • Goede aan- en ontspanning van de spieren (Jacobsen)
  • Mentale ontspanning
  • Aandacht en focus verleggen
  • Toepassing van ontspanning in het dagelijks leven

Imaginatie: Werken met onbewuste processen

Werken met verbeelding

“Soms kan het lijken of de wereld even stilstaat. En als dat niet meer zo is, en alle leven om je heen is weer volop aanwezig, dan kan het zomaar zo zijn dat jij nog niet in staat bent om aan te sluiten”

Wanneer je bezig bent met met een medische behandeling, kan het zomaar zijn dat er veel aan je voorbijgaat. Het enige waar je mee bezig lijkt te zijn is genezen. En wanneer je uitbehandeld bent, wil dat nog niet zeggen dat je ook weer vitaal bent. Vitaal ben je pas, als jij je weer in balans voelt.

Het gaat om jou, en de kracht die in je zit. In elk mens zit zelfhelend vermogen, en als je weet hoe je daar invloed op kunt uitoefenen, heb je een handvat gevonden voor jezelf.

Als imaginatiecoach bij chronische ziekte en kanker help ik jou gebruik te maken van de kracht van je verbeelding. Je verbeelding werkt in op je onbewuste, en kan daar jouw proces positief beïnvloeden, dat kan gaan over lichaamskracht en/of geestkracht.

Hoe werkt een imaginatiecoach?

Als imaginatiecoach maak ik gebruik van de verbeeldingstoolkit.

  • We werken met bestaande beelden en foto’s, maar ook met de beelden die je zelf creëert.
  • We maken gebruik van ontspanningsoefeningen en geleide fantasie.
  • We werken met muziek.
  • En het maken van eenvoudige tekeningen behoren ook tot de tools.

Ik heb mij geschoold als Imaginatie coach bij chronische ziekten en kanker, aan de school voor imaginatie van Jan Taal in Amsterdam.
Klik hier voor meer informatie.

Tevens heb ik de HBO opleiding CreatieveTherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht en zet daarom ook creatieve middelen in om je te helpen. Denk hierbij aan tekenen, schrijven of uitbeelden.